icon/category/fiets

Fietsroute

Aspergefietsroute voorjaar Roermond en de Meinweg

Lengte: 49 km. Deze route is het hele jaar erg mooi, maar extra interessant in voorjaar, omdat je dan kunt genieten van de aspergevelden, waar je vaak vers vanuit de grond asperges kunt kopen.

Deze knooppunten fietsroute toont u al het moois van Midden-Limburg. U rijdt doo...

Deze knooppunten fietsroute toont u al het moois van Midden-Limburg. U rijdt door een afwisselend landschap van kronkelende beekjes, uitgestrekte bossen en idyllische plaatsjes. Zo komt u niet alleen door Nationaal Park de Meinweg, maar ook langs de fraaie rivier de Roer en door het oude plaatsje Sint Odiliënberg met haar eeuwen oude basiliek. Puur genieten!

Deze fietsroute is het hele jaar door prachtig, maar bent u hier in het voorjaar, dan kunt u extra genieten van dé specialiteit van de streek; asperges. Deze unieke groente, met bijnamen als ‘het witte goud’ en ‘koningin van de groenten’, groeit onderweg op vele velden en kunt u vaak ter plekke proeven en kopen. U begrijpt dan gelijk waar die bijnamen vandaan komen…

 
Opvallend aan de aspergevelden is dat men de grond hiervoor een halve meter ophoogt. Dit doet men zodat de scheut zijn weg naar het licht gaat zoeken en geoogst kan worden voordat hij het oppervlak bereikt. Voor de toeschouwer zijn deze velden met hun aparte streeppatroon een bijzonder schouwspel.

U kunt deze fietsroute starten in Roermond vanaf knooppunt 83.

Aantal kilometers: 49
Knooppunten: 83 - 64 - 86 - 85 - 66 - 79 - 78 - 80 - 95 - 70 - 56 - 71 - 77 - 67 - 76 - 75 - 81 - 82 - 64 

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg

 
 
Lees verder

Contact and location

Markt 17
6041 EL
ROERMOND
Faciliteiten
Afstand
49 km

When are we open

Altijd open.