icon/category/auto_route

Autoroute of motorroute

Outlet center Roermond
Jachthaven
Kasteel Hattem
Roerkade Roermond
Kerk

Auto- of motorroute Roermond

Lengte: 39 km. Deze auto en motorroute brengt je door de gemeente Roermond en alle kerkdorpen van de gemeente Roermond. Je ontdekt tijdens de route waarom Roermond zo toeristisch interessant is; natuur, cultuur, water en shoppen worden hier op een uitstekende wijze gecombineerd.

Deze auto en motorroute brengt je door de gemeente Roermond en alle kerkdorpen v...

Deze auto en motorroute brengt je door de gemeente Roermond en alle kerkdorpen van de gemeente Roermond. Je ontdekt tijdens de route waarom Roermond zo toeristisch interessant is; natuur, cultuur, water en shoppen worden hier op een uitstekende wijze gecombineerd.

De route leidt je langs de uiterwaarden van de Maas, langs de Maasplassen en een aantal van haar vele kenmerkende en gezellige plekjes. Je passeert ook diverse mooie jachthavens die aan de Maasplassen liggen. Ook zie je onderweg het riviertje de Swalm en de Roer, waaraan Roermond haar naam dankt.
Je komt door de dorpjes Leeuwen, Boukoul, Asselt, Merum, Ool en Herten en door het grote stadsdeel Swalmen.
Onderweg zie je vele mooie culturele gebouwen met als hoogtepunten de kerk in Asselt en kasteel Hillenraeth in Boukoul.
Geniet ook van stadspark Hattem met het Indië monument en het kleinste kasteeltje van Nederland, kasteel Hattem.

Maak ook vooral van de mogelijkheid gebruik om na afloop te gaan winkelen in het grootste Designer Outlet Center van de Benelux en Duitsland: Het Designer Outlet Center in Roermond. de binnenstad van Roermond ligt slechts op 3 minuten loopafstand van het Designer Outlet Center. En....je parkeert er je auto een hele dag voor € 3,-

Direct naar deze route op de routeplanner van Visit Noord- en Midden-Limburg
Hier vind je ook informatie over o.a. bezienswaardigheden en horeca langs de route. Je kunt hier de route ook downloaden op je smartphone of tablet.

 

 

Lees verder