icon/category/overnachten

Bed and Breakfast/Pension

icon/category/gezin_dagje_uit

Bezinnen

Birgittinessenabdij Maria Hart

Deze abdij ligt vlak naast de St. Martinuskerk en is beschermd rijksmonument.
Op deze locatie is al vanaf 1442 een klooster gevestigd. Sinds 1843 is het de ze...

Op deze locatie is al vanaf 1442 een klooster gevestigd. Sinds 1843 is het de zetel van de Birgittinessen. De abdij is volledig gerestaureerd. Het gastenhuis is het hele jaar open voor groepen en individuele gasten om in alle rust te verblijven. Er is een eetzaal, conferentiezaal en bibliotheek. De kapel is open voor bezinning en gebed, de enorm tuin is een oase van rust en biedt uitzicht op de monumentale toren van de St. Martinuskerk.

Het gastenhuis van de Maria Hart abdij is zowel ingericht op het ontvangen van individuele gasten als op het verwelkomen van groepen. Er zijn 8 eenpersoonskamers en 7 tweepersoonskamers. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Ontbijt, lunch en diner worden geserveerd in de eetzaal.

De conferentiezaal is geschikt voor recepties, bijeenkomsten en vergaderingen. De zaal is voorzien van verschillende technische mogelijkheden, beschikt onder andere over een beamer. De gasten kunnen gebruik maken van een eigen bibliotheek en televisiekamer. De kloostertuin is vanuit het gastenhuis vrij toegankelijk.

Lees verder

Contact en locatie

Maasstraat 17
6001 EB
WEERT

Wanneer zijn we geopend

ma-zo: 09:00 - 20:30 uur