icon/category/fiets

Fietsroute

Cultuurhistorische fietsroute Bruggen - Beesel

Lengte: 67 km. Met een grensoverschrijdend fietsproject hebben de naburige gemeenschappen Bruggen en Beesel aan de bezoekers laten zien dat de regio al eeuwen goed samenwerkt.
Met een grensoverschrijdend fietsproject hebben de naburige gemeenschappen Brügg...
Met een grensoverschrijdend fietsproject hebben de naburige gemeenschappen Brüggen en Beesel aan de bezoekers laten zien dat de regio al eeuwen goed samenwerkt. In 2007 begonnen de plannen voor een fietsroute in Beesel een jaar later steeg de interesse van de gemeente Brüggen. De gezamenlijke route is ongeveer 67 kilometer lang, hij kan in twee dagdelen of dagetappes gereden worden.

Een route start in Brüggen en deze is 34km lang, de route in Beesel is 33km lang. Er zijn meer dan 30 interessante en belangrijke culturele en historische punten te ontdekken op beide routes. In Brüggen zijn dat onder andere de Burcht, das Kreuzherrenkloster en de Rochuskapelle, maar ook het voormalig munitiedepot in het Brachter bos. Ook in Beesel zie je bezienswaardigheden uit verschillende eeuwen. Zo heb je onder andere het Grietjens gerecht, dit is de plaats waar eeuwen geleden de bewoners werden opgehangen. Het werd opgericht op grafheuvels, die werden ongeveer 4500 jaar geleden gemaakt. De Maas en de zijrivieren zijn letterlijk de levensader van de regio.

Het boekje met de cultuurhistorische fietsroute Brüggen - Beesel is verkrijgbaar bij de VVV-vestiging in Reuver. 
Lees verder

Contact and location

Raadhuisplein 1a
5953 AL
REUVER