icon/category/wandelen

Wandelroute

Grindgatenroute

Lengte 15,4 km. De Grindgatenroute laat je kennis maken met de ontgrinding in Heel en omgeving. Op 19 oktober 2014 werd het wandelroutenetwerk Heel officieel geopend. 

De leden van de werkgroep die hierbij betrokken waren, kwamen op het idee om inf...

De leden van de werkgroep die hierbij betrokken waren, kwamen op het idee om informatieborden te plaatsen over de ontwikkeling van de Maasplassen rondom Heel. De borden geven in woord en beeldinformatie over de ontgrindingen en de veranderingen waardoor, na een ontgrindingsperiode van 40 jaar, het huidige landschap is ontstaan. Drie van de borden zijn tot stand gekomen in samenwerking met WML en geven tevens informatie over het 

De wandeling start en eindigt bij Cultureel Centrum Don Bosco. Echter kan bij ieder gewenst knooppunt in de gemeente Maasgouw opgepakt worden. De wandeling gaat via knooppunten.

Deze wandeling laat je kennis maken met de ontgrinding in Heel en omgeving. Tijdens de wandeling kom je door St. Anna's Beemden, de Boschmolenplas, de Antoniusplas, het Polderveld en de Lange Vlieter. Bovendien passeer je enkele kastelen en molens. een mooie combinatie van natuurlijke vergezichten, water en cultuur.

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg
Bestel hier de route in de webshop van VVV Midden-Limburg

Lees verder

Contact en locatie

Mgr. Savelbergweg 100
6097 AE
HEEL