Vader moeder en kinderen op het Munsterplein in Roermond

Roermond in Limburg

De stad Roermond

Roermond: stad aan het water. Geniet van de bourgondische levensstijl en van de vele hotspots. De historische binnenstad met haar vele winkels en restaurantjes is absoluut een bezoekje waard! 

Cultuur in Roermond

Iedereen die graag cultuur snuift, zit in Roermond goed! De stad is rijk aan cultureel erfgoed. In de binnenstad vind je veel historische gebouwen en monumenten. 

Roermond is de stad van Pierre Cuypers. Op veel plaatsen in de stad zie je de invloeden van Cuypers  terugkomen. De Munsterkerk en de kiosk op het Munsterplein zijn voorbeelden van het werk van Cuypers. Andere bekende werken van de architect zijn het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam.

Sinds 1559 mag Roermond zich bisschopsstad noemen In de Christoffelkathedraal staat dan ook de zetel van de bisschop van Roermond.

Net buiten het centrum vind je het Kapellerkwartier, een oase van verering en bezinning.

Natuur en watersport in Roermond

Vanaf de Roerkade in de binnenstad, vertrekken diverse rondvaarten over de Maas en de Maasplassen. De Maasplassen vormen onderdeel van het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Roermond is hiernaast een prima vertrekpunt voor een wandeling, fietstocht of ruitertocht door het Nationaal Park De Meinweg, het Swalmdal, het Leudal en het Roerdal.

Winkelen in Roermond

Roermond is een heerlijke winkelstad. Van boetiekjes in monumentale panden in de binnenstad, tot het Designer Outlet Roermond dat jaarlijks meer dan acht miljoen modebewuste koopjesjagers trekt. In het centrum vind je veel sfeervolle pleinen en terrasjes waar je het hele jaar kunt genieten van Bourgondisch Limburg. Net buiten het centrum kun je winkelen bij het Retail Park Roermond en de Huis- en Tuinboulevard. De winkels in Roermond zijn elke zondag open!

De NS heeft een speciale stedentrip Roermond in de aanbieding. Deze aanbieding is voor € 23,- p.p. te koop en is geldig t/m 31 januari 2021.

Citytrip Roermond

De combinatie van winkelen, cultuur, natuur en culinaire hoogstandjes maakt van Roermond een uitstekende bestemming voor een citytrip of mini-vakantie. Plan vandaag nog jouw citytrip naar Roermond! Bekijk de vele bijzondere overnachtingsmogelijkheden in Roermond. 

Tover Route Roermond

Tot en met 31 januari kun je in de binnenstad van Roermond komen toveren! Met een speciaal toverstokje kun de binnenstad komen verlichten en de toverpuzzel oplossen.
Ontdek de Tover Route Roermond!