Mountainbiker bossen groene natuur

Fietsen in een vlak landschap in Limburg

Fietsen in Limburg

Wie denkt dat Limburg alleen uit heuvels bestaat, heeft het mis. In Noord- en Midden-Limburg kun je vlak fietsen in een zeer gevarieerde omgeving. Het ene moment fiets je door de bosrijke natuur en het ander moment kom je door één van de typisch Limburgse dorpjes. Het grensoverschrijdende fietsroutenetwerk in Limburg scoort dan ook liefst 4,5 ster volgens de kwaliteitsmonitor van het Fietsplatform

Fietsrouteplanner

Jouw fietsroute plan je makkelijk en snel via onze fietsrouteplanner. Alle fietsknooppunten in Midden- en Noord-Limburg staan uiteraard ook op de fietsknooppuntenkaart, verkrijgbaar bij één van de VVV vestigingen of in de webshop.

Internationale Maasfietsroute

Ontdek al fietsend Limburg langs de Maas. Vanaf Maastricht, dwars door de natuur van RivierPark Maasvallei, langs de Maasplassen tot aan Nationaal Park de Maasduinen. De Internationale Maasfietsroute oftewel de EuroVelo19, volgt de Maas vanaf de bron in Noord-Frankrijk tot de monding bij Hoek van Holland. 

Fietsenstalling NS-stations

Wil je voor één of enkele dagen je fiets stallen, dan check je je fiets met je OV-chipkaart in bij het incheckpunt en checkt na het stallen weer uit bij het uitcheckpunt. Elke eerste 24 uur stal je gratis. Daarna betaal je met pin het dagtarief van € 0,50 per 24 uur.

Fietsvriendelijk Weert

De binnenstad van Weert leent zich uitstekend voor een bezoek met de fiets. Aan alle zijden van het centrum zijn gratis fietsenstallingen aanwezig. In Weert kun je gebruik maken van gratis bewaakte en onbewaakte fietsenstallingen.

Fietsvriendelijk Roermond

Ook in de binnenstad van Roermond kun je goed terecht met jouw tweewieler. In de stad zijn diverse bewaakte en onbewaakte fietsenstallingen te vinden. Op de Markt en in de Molenstraat zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen, of e-bikes aanwezig.