boot op de maasplassen met zonsondergang

Waterrecreatie op de Maasplassen

De Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland

De Maasplassen is een van de vele parels die Limburg rijk is. De Maasplassen is een uitgestrekt, aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen, ontstaan door grindafgravingen. Wat bijna niemand weet is dat de Maasplassen met een oppervlakte van ruim 3000 hectare, bovendien het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland is.

Mekka voor iedere watersporter

Het Maasplassen gebied is vanwege zijn diversiteit een waar mekka voor iedere watersport liefhebber. Je kunt er zwemmen, surfen, zeilen, duiken, roeien, kanoën, kayakken of kiezen voor de snellere en extremere watersporten als waterskiën, en wakeboarden. In de zomermaanden zijn de mooie dagstranden en hippe beachclubs the place to be. Bootbezitters kunnen terecht in een van de grote of kleinere jachthavens voorzien van alle moderne faciliteiten. Uitstekende visstekken zijn ruimschoots aanwezig maar denk wel aan de VISpas of een weekvergunning.

Rondvaart over de Maasplassen

Om een indruk te krijgen van de omvang en de schoonheid van de Maas en de Maasplassen is het een aanrader om aan boord te gaan bij een van de  rondvaartboten. 

 

Vaar met je eigen boot of huur een jacht, zeilboot of sloep

De Maasplassen zijn perfect om met een (zeil)boot rond te varen. Via mooie vaarwegen kom je van de ene plas naar de andere. Dit kun je uiteraard met je eigen boot doen. Bezit je zelf geen sloep, motorboot of zeilboot? Dan is huren wellicht een optie, eventueel in combinatie met een korte opleiding of vaar- of zeilcursus.

Naaktrecreatie

Isabellagriend is een natuurgebied waar naaktrecreatie (FKK) is toegestaan. Het gebied is zowel over het land als per boot bereikbaar. Er zijn op het terrein geen eigen voorzieningen.

Waterkaarten en informatie over de Maasplassen

Waterkaarten, wateralmanakken, het Maasplassen magazine en informatie over activiteiten op en rond de Maasplassen zijn verkrijgbaar bij de VVV vestigingen.

Vaarkaart van de Maasplassen

De Vaarkaart is een handig online hulpmiddel met relevante informatie voor als je een dag gaat varen.